Amenajări de primăvară în casa ta

Fa-ti un decor cu plante naturale

1. Renunță să mai folosești parfumante de cameră când ai la dispoziție minunate plante parfumate precum iasomia de cameră (Jaminum polianthum). Te vei îndrăgosti de ea! 

Chiar dacă primăvara nu e foarte prietenoasă cu noi în acest moment, a venit totuşi cu un alai de flori. Şi când vedem prin grădini atâţia pomi în floare, parcă vrem să avem primăvara şi în casă. Un elan nou ne cuprinde şi ne apucăm de amenajări verzi şi prin interioare. Ce să faci ca să schimbi atmosfera din casă? Despre acest lucru ne-am propus să vorbim în rândurile următoare.

Clopotei in ghivece decorative

2. Decorează chiar tu ghivecele plantelor, pentru a căpăta un aspect uimitor. Îți vine să crezi că ghivecele de mai sus sunt decorate cu rulouri de hârtie, lipite unele lângă altele? Încearcă și tu pentru că este foarte simplu de făcut iar efectul decorativ este deosebit!

Decor cu plante pentru o casă veselă

Dacă vrei să ai o casă veselă, primul lucru pe care ţi-l recomandăm este să o umpli cu plante frumoase şi bine îngrijite. Adică să începi prin a scoate din repaus plantele pe care le ai deja şi să vezi exact ce nevoi trebuie împlinite. Cel mai adesea trebuie transplantate. Scoaterea din repaus înseamnă mutarea plantelor dintr-un spaţiu răcoros în unul mai cald şi mai luminos, aşa încât plantele să înceapă să crească şi să înflorească. În funcţie de tipul de plantă e posibil să mai fie nevoie de tunderi corectoare, de schimbarea ghiveciului, de administrarea de îngrăşământ (nu prea des!), de tutorare în cazul plantelor mai înalte şi de găsirea locului adecvat pentru o vegetaţie pe placul inimii tale. Aceste activităţi sunt periodice, dar cu o incidenţă mai mare primăvara.

Gerbera in culori solare

3. Vrei să faci un aranjament cu plante naturale? Nimic mai simplu! Ia un vas ceramic spațios, culege câteva crenguțe înmugurite din grădină și alege câteva plante de interior înflorite (Gerbera, Begonii sau orice îți place ție). Nu trebuie decât să le așezi în vas așa cum vezi în poza de mai sus. 

Un plan bun înseamnă luni de zile de încântare

O altă etapă în decorarea naturală a casei tale este achiziţionarea de plante noi, pentru că până ce vor începe să înflorească cele mai vechi, sigur îţi vei dori să ai în casă culoare şi parfum. Şi mai e ceva: sigur îţi vei dori ca şi balconul sau terasa să fie la fel de frumoase ca şi interioarele casei tale. Deci va trebui să le iei şi pe ele în calcul. Fă-ţi un mic plan de amenajare – da, aşa cum faci şi planul pentru grădină! Astfel nu vei depăşi bugetul, vei alege numai plante potrivite pentru condiţiile pe care le ai şi te vei bucura de un decor de vis întreg sezonul.

Pervazul cu begonii

4. Vrei să ai un pervaz elegant cu flori în culori pastelate? Poți să iei câteva măști decorative (ghivece ceramice) precum cele din imaginea de mai sus și să pui în ele Begonii elatior cu flori de un roz delicat. Mai multe plante la fel realizează o pată de culoare și luminează camera foarte frumos. Sunt excelente pentru dormitoare!

Alege plantele potrivite

Aşadar, după ce ai gândit planul, treci la aplicarea lui: achiziţionarea de plante noi, pământ proaspăt şi de calitate, tutori, îngrăşământ, ghivece și jardiniere, suporturi adecvate, elemente decorative, etc.  Bineînţeles că cel mai simplu este să ţi le cumperi online, însă nimic nu se compară cu drumul la un centru de grădinărit aşa încât să adulmeci cu plăcere parfumul florilor, să simţi mirosul reavăn de pământ proaspăt şi să îţi imaginezi cum va arata casa sau balconul tău cu toate acele “ingrediente” deosebite puse laolaltă. Dar, ştim! Eşti foarte ocupată cu lucruri importante. Până la urmă, magazinele online există tocmai pentru oameni ocupaţi.

Living luminos decorat cu flori naturale

5. Ai un living spațios și luminos? Nu știi cum ai putea să-l transformi? Îți trebuie: un vas multicolor cu trandafiri pitici, un tablou modern, un covoraș pufos și câteva fotolii improvizate. Culoarea dominantă o alegi tu! 

Schimbă și obiectele decorative mici

După ce ai definitivat decorul natural după placul inimii tale, mai sunt câteva lucruri mărunte pe care le poţi schimba: pernuţe, tablouri, ceasuri decorative, covoraşe, măsuţe şi scaune, draperii, perdelute, etc. Lucruri mici şi puţin costisitoare dar care te ajută să schimbi atmosfera în toată casa. Te vei bucura de frumuseţe şi prospeţime până toamna târziu, iar la final de sezon vei putea depozita multe dintre aceste obiecte aşa încât să le refolosești în sezonul următor. Nu e obligatoriu să investeşti sume mari, dar e obligatoriu să pui la treabă simţul estetic pe care ştim sigur că îl ai.

Îţi urăm spor la treabă!

Şi dacă ai nevoie de sugestii pentru amenajarea grădinii tale, revenim cu detalii în numai câteva zile.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *