Aronia sau Scorusul: un arbust cu flori si frunze decorative si calitati terapeutice deosebite

aronia-scorus

Aronia Prunifolia Viking

Origine

Originar din America de Nord, Aronia, cunoscut si sub denumirea de Scorus, este un arbust apreciat pentru aspectul sau deosebit dar si pentru calitatile deosebite ale fructelor sale.
Florile sale delicate, de o frumusete emotionanta, frunzele de un verde intens ce capata nuante aramii toamna, ofera gradinii un farmec deosebit, un aer exotic si misterios.

Calitati terapeutice

fructe-aronia-scorus

Aronia Melanocarpa

Fructele de Aronia, cu un gust asemanator celui de coacaze negre, sunt cautate pentru dulceata gustoasa ce se prepara din ele, cat si pentru calitatile terapeutice. Aceste fructe mici si inchise la culoare (rosii sau negre) sunt renumite pentru continutul ridicat de antioxidanti, de proantocianine sau de acid chinic. Fructele de Scorus au un continut bogat de vitamina P iar cantitatea de vitamina C este de 5 ori mai mare decat la struguri.
Sucurile naturale si ceaiurile de scoruse sunt recomandate pentru intarirea imunitatii si pentru mentinerea unei stari bune de sanatate a organismului. In medicina, fructele de Aronia sunt folosite pentru tratarea afectiunilor ficatului si ale stomacului, pentru alergii si pentru vindecarea unor boli de piele.

arbust-aronia-scorus

Aronia Arbutifolia “Brilliant”

Ingrijire
Arbustii de Aronia iubesc lumina si se dezvolta bine in locuri cu semi-umbra, rezista la temperaturi scazute de pana la -35 °C. Prefera solurile usoare si umede, afanate si sarace in calcar. Aronia infloreste in lunile mai – iunie, iar fructele se dezvolta si se coc toamna, in perioada septembrie – noiembrie.

Magazin online plante de gradina RobertoRossi.ro: arburi si arbusti decorativi, pomi fructiferi, flori de gradina si iarba decorativa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *