Cum alegi ghivecele potrivite pentru plantele tale?

Ghivece ceramice cu Cyclamen

Flori în interior, flori pe balcon sau terasă, flori în grădină…

Fiecare în felul ei, cu locul potrivit și nevoile specifice. Cine zice că e simplu să le găsești tuturor ghiveciul potrivit se înșeală. Trebuie să le cunoști pe fiecare în parte, să le analizezi, să investești timp și bani în a le oferi exact ce le trebuie.

RobertoRossi are o mulțime de ghivece și jardiniere din care să alegi exact ce-ți trebuie, în orice perioadă din an și pentru orice floare sau spațiu. Hai să vedem ce se află în spatele procesului de alegere a ghiveciului potrivit. fiberstone-puk-25x25-cm-set-rosu-88468-1

Ghivece pentru plantele de interior

În fiecare casă se găsesc plante și flori. Câteva dintre ele sunt de talie mai mare – cu ele se decorează camerele de zi sau cele mai spațioase. Alte plante sunt așezate pe pervazuri și sunt mai mici. Câteva sunt suspendate, așezate în suporturi speciale. În cazul plantelor voluminoase e bine să existe un ghiveci care să permită mutarea lor cu ușurință atunci când e nevoie. Sunt anumite modele de ghivece care au la bază rotițe încorporate. Dacă nu, există suporturi cu rotițe pe care să se așeze ghivecele clasice. Ghivecele decorative sunt adesea măști ceramice fără gauri de scurgere a apei suplimentare. În această situație trebuie să ai grijă să scurgi apa suplimentară rămasă în mască după udarea plantelor.

Ghiveci spectaculos pentru aranjamente

Mai sunt și ghivece decorative cu sisteme speciale de drenare a apei suplimentare așa încât plantele să nu fie niciodată afectate de un eventual exces de umiditate. Ghivecele pentru plantele suspendate, pot fi unele clasice așezate pe suporturi adecvate sau unele concepute pentru această funcție. Unele modele sunt cu adevărat interesate prin formă și decor. Ghivecele pentru plantele mici sunt problematice uneori, pentru că furnizorii obișnuiti se concentrează pe comercializarea unor ghivece de mărime medie sau mare. Plantele mici sunt mai migăloase și nu pot fi plantate la întâmplare, ele chiar au nevoie de ghivece adecvate și de tăvițe sau coșulete pentru a fi mai ușor manevrate.

lechuza-trend-cubico-30x30x56-cm-set-complet-antracit-78519-1

Ghivece și jardiniere pentru balcoane și terase

Pe durata sezonului cald balcoanele și terasele sunt oazele noastre de verdeață, pentru că nu toată lumea are grădină așa cum și-ar dori. Așa că le populăm cu plante de tot felul: etajere pentru plante mai mici, ghivece și coșuri suspendate, jardiniere cu plante curgătoare. Etajerele se populează cu plante de tot felul și îți dai repede seama că trebuie să ai ghivecele potrivite așa încât să-ți încapă cât mai multe flori și elemente decorative. Jardinierele trebuie să fie încăpătoare și frumoase, adecvate ca sistem de prindere și dimensiune pentru nevoile plantelor tale. Ghivecele pentru plantele mai mari trebuie să aibă stabilitate, ca să nu fie răsturnate la primul vânt cu plante cu tot. Toate trebuie să răspundă unor nevoi practice dar și decorative.

Jardiniere din lemn pentru plante de toamna si iarna

Ghivecele pentru grădină

O să te întrebi: de ce ne trebuie ghivece pentru grădină? Nu plantăm florile direct în grădină? Da și nu! Stai să vezi…

E adevărat că cele mai multe flori și plante sunt puse direct în pământul din grădină, dar mai sunt și excepții. Pentru aceste situații ai nevoie de anumite ghivece. Sunt plante pe care le așezi doar temporar în grădină, ca să decoreze un spațiu rămas liber pentru o vreme. Alte spații sunt populate cu plante sensibile la ger. Acestea trebuie mutate cu ușurință la adapost înainte să vină frigul. Mai sunt și plante care se pun în pământul din grădină cu ghivece cu tot. Se întâmplă așa pentru a proteja rădăcina plantelor sau pentru a condiționa creșterea, în cazul plantelor cu risc de a deveni invazive. Desigur, în situația ghivecelor îngropate alegi modele practice și puțin costisitoare.indoor-pottery-macassar-16x16-cm-gri-43318-1

Ghivece și jardiniere de excepție

Dacă îți plac florile și vrei să ai o curte sau un balcon frumos dar petreci puțin timp acasă, înseamnă că ai nevoie de niște ghivece și jardiniere deosebite – unele care să aibă încorporate sisteme de udare pentru plantele tale. Da, există așa ceva! Nu trebuie decât să știi exact ce-ți trebuie și ce se potrivește nevoilor plantelor tale.

La RobertoRossi se pot face ghivece la comandă în orice culoare, cu orice textură (lucios, mat, etc.). Multe modele pot avea și sisteme automate de irigație. Iată, ai la dispoziție tot ceea ce plantele tale au nevoie.

Să-ți mai spunem că există și sisteme de udare care anunță prin SMS stăpânul plantelor că apa s-a terminat? Chiar există, nu este o glumă. Tehnologia a ajuns și în lumea verde și nu face decât să ne ajute pe noi grădinarii să ne ocupăm de plantele noastre cât mai ușor. Nu-i așa că e grozav? 

 

Dacă îți place să meșterești la propriile ghivece:

  • Știai că poți concepe rame de lemn (ca un tablou) în care să plantezi flori de talie mică? Sunt superbe!
  • Orice obiect din gospodărie poate fi folosit pe post de ghiveci: genți și cizmulițe vechi, pet-uri și cutii de conserve, anvelope dezafectate, găletușe, cutii și coșuri, lădițe, etc. Îți trebuie fantezie 100% și vor ieși niște opere de artă.
  • Ghivecele vechi se pot decora în atâtea moduri încât ai un portofoliu larg de soluții și propuneri: folii decorative, metoda șervețelului, mozaic aplicat, sfori colorate, crenguțe de salcie, etc.

Sperăm că ți-am furnizat suficiente informații despre ghivece așa încât să le poți alege sau concepe cu ușurință. Spor la treabă!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *