Eşti gata să lucrezi la aranjamentele decorative pentru sezonul de iarnă?

Platou cu Cyclamen, conuri si globulete

Chiar dacă afară sunt şi 20 de grade C în cursul zilei, e totuşi mijlocul lui noiembrie. Adică e momentul să ne pregătim cu tot ce ne trebuie pentru aranjamentele de iarnă, care vor începe să fie expuse chiar de la începutul lui decembrie.

Un prim pas este să decizi ce fel de aranjamente vrei să faci. Cele cu flori artificiale precum şi cele cu plante artificiale pot fi făcute primele, pentru că ele se păstrează frumoase o perioadă îndelungată. Cele cu flori şi plante naturale durează mai puţin şi necesită îngrijiri atente. În rândurile care urmează vom vorbi despre aranjamentele artificiale. Într-un material viitor ne vom ocupa și de aranjamentele cu plante naturale. Suntem siguri că îți plac și unele și altele, așa că sperăm să-ți oferim adevărate surse de inspirație.

Platou cu Poinsettia, crengute si fructe

Florile şi plantele vedete

Nu poţi realiza un aranjament reușit fără să ai măcar o floare sau o plantă vedetă. Nu e necesar să fie de mari dimensiuni, dar e obligatoriu să impresioneze prin culoare, formă, bogăție florală sau textură. Poţi folosi un singur exemplar pentru un aranjament mai mic sau un grupaj de plante pentru un aranjament mai mare. Gama de flori şi plante artificiale este vastă, aşa că ai de unde să-ţi alegi favoritele. Noi îţi recomandăm să foloseşti Poinsettia, Cyclamen şi Phalaenopsis pentru aceste Sărbători de Iarnă, dar dacă ai o idee extraordinară, o poţi aplica. În mod sigur vei face senzaţie cu ea printre prieteni şi musafiri. Ți-ar plăcea, nu-i așa?

aranjament-mixt-50-cm-ho-93841-1

Companioanele şi elementele decorative

Găseşti destule plante companion, decorative prin frunziş, pe care să le foloseşti într-un aranjament artificial. Însă, dacă ai suficiente elemente decorative sau dacă aranjamentul e de mici dimensiuni, poţi să nu le mai foloseşti deloc. Asta presupune totuşi să ai decoraţiuni uscate culese din grădină, din parc sau din pădure.

Dacă încă nu ai făcut asta, nu e prea târziu să mergi chiar acum să le culegi. Vremea bună îţi permite acest lucru. Culege crenguţe contorsionate, fructe de mici dimensiuni în diverse culori, frunze spectaculoase, conuri şi orice altceva găseşti şi ţi se pare interesant. Când ajungi cu ele acasă, verifică-le să fie complet uscate. Dacă nu sunt, pune-le câteva zile într-o cameră caldă şi uscată. După aceea poţi trece la treabă! Dacă nu dispui de o astfel de sursă de materiale, te asteptăm la RobertoRossi unde găseşti orice doreşti pentru a aplica ideea ta de decoraţiune.

Coronita cu Phalaenopsis

Câteva idei practice

Ce-ai zice dacă ai realiza platouri decorative cu Poinsettia şi Cyclamen? Îți plac orhideele Phalaenopsis? Pe ele le poți folosi pentru coronițe. Avem pentru tine și idei pentru tablouri şi ghirlande de sezon.

  1. Platourile florale sunt relativ simplu de făcut. Îţi trebuie un platou sau un suport, flori vedete, crenguţe, globulețe şi conuri, fructe de mici dimensiuni. Totul în funcţie de inspiraţia ta sau poţi să imiţi platourile din pozele alăturate.
  2. Coroniţele cu Phalaenopsis reprezintă o idee năstruşnică, aşa că dacă vrei să surprinzi, e bine să o aplici. Ai nevoie de cel puţin 5 plante nu prea mari, muşchi de pădure artificial, globuleţe mici, nuiele colorate şi sârmă subţire şi moale cu care să le fixezi laolaltă.
  3. Ghirlandele şi tablourile se pot face din componente de plante artificiale pe care le ai deja în casă. Dacă nu ai sau nu poți cumpăra deocamdată, le poţi desena pe hârtie sau carton. Apoi le poți decupa. O să ai nevoie de lipici de calitate, care să se usuce repede şi care să lipească elementele indiferent de materialele folosite. Priveşte imaginea alăturată şi vei ştii exact ce ai de făcut. Sau poţi să-ţi laşi imaginaţia să zburde. Ghirlandele sunt formate din steluțe decupate din hârtie de ziar, lipite pe o sfoară sau șiret. Când totul e uscat se cufundă într-un vas cu sclipici auriu sau argintiu. Sunt simplu de făcut, dar de mare efect decorativ. Orice colț din casa ta va avea un aspect festiv.

Tablouri si ghirlande de sezon

Dacă ai întrebări legate de aceste aranjamente te aşteptăm cu drag să ne scrii. Iar dacă ai pus în aplicare sugestiile noastre ne-am bucura tare mult să ne trimiţi poze cu reuşitele tale.

P.S. Nu uita, în caz că nu te descurci să meştereşti atâtea lucruri, le poţi cumpăra gata făcute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *