Gradina mea e cea mai frumoasa ! Flori si plante decorative de exterior

anemone-flori-de-gradinaAnemonele sunt plante delicate, cu flori deosebit de frumoase ce adauga un plus de gratie si frumusete gradinii sau terasei. Aceste plante perene, apreciate pentru frumusetea lor inca din antichitate, se inmultesc foarte usor, datorita vantului ce imprastie semintele. Anemonele au inaltimea medie de jumatate de metru, se dezvolta in tufe de frunze divizate abundent, dispuse in rozeta, iar pe tulpina in partea superioara trei, patru frunze sunt dispuse in spirala.
Anemonele au flori simple, duble sau semidulbe, iar varietatea de culori ofera un adevarat spectacol al naturii: alb, roz, purpuriu, rosu si variante bicolore. Planta prefera solul reavan, bogat in humus si bine drenat, lumina filtrata printre ramurile copacilor sau o expunere estica. Este sensibila la exces de umezeala si la temperaturi scazute.

hortensie-de-gradinaHortensiile (Hydrangea) inveselesc gradina sau terasele cu prospetimea si frumusetea florilor adunate in buchete bogate, pe toata durata verii, din mai pana in septembrie. Le regasim intr-o varietate de culori, de la roz, rosu sau violet pana la albastrui si alb.

Hortensia isi are originile in China si Japonia, si se dezvolta la fel de bine atat in gradina cat si in ghiveci, daca este corect ingrijita. Este iubitoare de apa si de lumina moderata, preferand lumina mai ales dimineata, de aceea este bine sa o plantam in zone estice si are nevoie de pamant negru, imbogatit cu ingrasaminte.

Este rezistenta la temperaturi scazute de pana la -15 grade, insa trebuie protejata primavara, in perioada ei de inmugurire. Se uda dimineata devreme, inainte de rasaritul soarelui, sau seara pe racoare, evitand insa excesul de apa, pentru ca acesta duce la innegrirea frunzelor.

plante-amenajari-gradiniDoriti sa oferiti gradinii sau terasei un aspect deosebit, vesel si reconfortant? Sau aveti o pensiune turistica ori un hotel si doriti sa amenajati un spatiu de relaxare in natura, cu plante decorative deosebite ? Magazinul online RobertoRossi.ro va ofera proiecte de amenajari HoReCa ce va pot inspira, plante decorative, flori de gradina sau in ghiveci, ghivece inteligente si vase decorative intr-o gama bogata de culori si dimensuni.

 

 

planta-naturala-cu-flori-in-ghiveci


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *