Ghivece din ciment si nisip sau fibra de sticla

ghivece-din-ciment-water-jar-gri-cu-finisaj-mat-100x51-cm-13159-4
.
Desi iarna e in toi, ne gandim deja la primavara care ne va incanta cu parfumul proaspat al mugurilor de un verde crud, la felul in care ne vom aranja cat mai confortabil si mai elegant gradina sau terasa unde ne vom petrece serile linistite si calde.

Ce flori sau plante ornamentale, ce ghivece sau vase decorative s-ar potrivi pentru gradina mea?

Sau poate schimbam ceva in interior, oferim holului un plus de culoare si prospetime cu ajutorul unui ghiveci mare din ceramica sau ciment, cu aspect antichizat si un cactus natural Polaskia Chichipe sau Pachycereus Pringlei ori o feriga de ghiveci Dicksonia Antarctica…

ghivece-din-ciment-handmade-water-jar-gri-mat-100x130-cm-13162-2.Ghivece handmade din ciment

Daca in articolele anterioare v-am recomandat cateva modele de ghivece si vase decorative din ceramica, astazi va prezentam modele de ghivece din ciment si nisip sau fibra de sticla.

Ghivecele din ciment si nisip din gama Water Jar sunt ideale pentru incaperile spatioase sau pentru gradina, fiind potrivite pentru conditiile de exterior. Ghivecele din ciment Water Jar sunt produse handmade cu protectie la raze UV, cu finisaje gri mat sau negru.

Cu un design spectaculos, ghivecele rotunde realizate din ciment au forme deosebite ce amintesc de vasele antice si creeaza un efect estetic deosebit, transformand spatiul intr-o oaza de natura salbatica.

ghivece-din-ciment-fibra-de-sticlaGhivece din ciment si fibra de sticla

Ghivecele din fibra de sticla din gama Nordic Metal & Copper sunt deosebite datorita finisajelor cu glazuri in nuante metalice si cupru.

Designul cu proeminente asemeni conurilor de brad armonizeaza perfect cu alte decoratiuni din gradina sau de pe terasa.

Plante naturale ornamentale de ghiveci sau de gradina

plante de ghiveci sau de gradina.
Feriga-copac Dicksonia Antarctica
isi are originile in Australia, s-a adaptat bine la conditiile climatice europene si se dezvolta bine in ghiveci in interior sau in exterior dar si in gradina.

Dicksonia Antarctica are frunze lungi si suple, iar trunchiul poate sa ajunga pana la inaltimea de 2 m. Feriga prefera locurile ferite de razele directe ale soarelui si trebuie ferita de inghet.

Este bine pentru planta sa o replantati la fiecare 2 ani, in pamant umed, bine drenat si bogat in humus.

Se dezvolta armonios si sanatos daca este bine ingrijita si hranita cu ingrasamant. In sezonul cald este bine sa pulverizati frunzele si trunchiul, daca temperatura ambianta este mai mare de 20°C.


One thought on “Ghivece din ciment si nisip sau fibra de sticla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *