Idei de amenajare a biroului – plantele verzi si efectul benefic la birou

De ce este bine să decorăm birourile cu ajutorul plantelor?

Decorarea biroului utilizând plante poate fi costisitoare dacă acest lucru nu este bine gândit de la bun început. Cu toate acestea, este singura metodă de a decora un spațiu în așa fel încât acțiunea să contribuie la sănătatea noastră. Cu toții știm că plantele verzi sunt cele care transformă dioxidul de carbon în oxigen. Ei bine, acest lucru este foarte important chiar și la locul de munca. Oxigenul ajută creierul să funcționeze în parametrii normali, eficientizând timpii de lucru. În plus, aceasta este o metodă elegantă. Plantele, în timp ce purifică aerul poluat ce vine din exterior, devin de asemenea elemente decorative ce aduc un plus de prospețime și armonie încăperilor în care sunt situate.

Te gândești să iți decorezi biroul cu plante? Este o idee excelentă! A lucra într-un mediu primitor sporește eficiența, productivitatea și concentrația. 

Birou rustic decorat cu plante mici

Uite 3 motive bune decorezi biroul cu ajutorul plantelor

1. Aer mai curat

Într-un birou, obiectele pe care le utilizăm precum imprimante, computere sau scannere contribuie la poluarea aerului pe care îl respiram, introducând dioxid de carbon și alte toxine în acesta. Din aceasta perspectivă, decorarea unei încăperi, la modul general, cu plante, este crucială în cazul în care dorim să ne păstram sănătatea. De fapt, un studiu realizat de NASA confirmă faptul că plantele sunt capabile să absoarbă compuși volati organici (VOCs) și pot îmbunătăți aerul pe care noi îl respiram.

2. Puterea de concentrare și productivitatea

Plantele s-au dovedit niște aliați de încredere în ceea ce privește îmbunătățirea concentrației la oamenii ce lucrează la birou. Însă, acestea pot crește și creativitatea și productivitatea la locul de muncă. Iar dacă ești neliniștit în legătură cu poziționarea plantelor în biroul tău din cauza lipsei de lumini, nu te îngrijora. Luminile LED pentru creșterea plantelor din interior nu numai că le vor oferi plantelor tale lumină și căldură, dar vor fi, de asemenea, niște elemente de design interior modern în încăpere.

3. Stres redus, mai multă sănătate

Grija pentru plante ne ajută să ne reconectam cu natura. Chiar și prin simplul gest de a uda plantele sau cel de a curăța plantele de frunzele uscate, ne dăm un moment de răgaz și lăsăm problemele în urmă, ceea ce reduce semnificativ nivelul de stres. Plantele, de asemenea, cresc nivelul de confort termic la birou și reglează umiditatea aerului.

Uite câteva idei inspirationale de decorare a biroului

Fie că vă doriți plante naturale, fie că optați pentru cele artificiale strict pentru decor, mai jos vă prezentăm câteva idei de plasare ale ambelor variante.

Plante mari, naturale 

Plantele precum Bonsai, Ferigi, Palmieri sau Monstera sunt o opțiune minunată în cazul în care există un spațiu în care acestea ar putea aduce un plus de culoare și design. Fiecare plantă necesită o îngrijire minimă, precum să știți frecvența la care trebuie ea udată sau curățată, de câtă lumină are nevoie și așa mai departe. 

planta de dimensiuni mai mari langa birou

Planta mare langa birou

Într-un loc gol, de exemplu, o plantă mare plasată pe un obiect de mobilier, este o idee foarte bună. 

Planta mare pe scaun

Monstera mare pe un scaun

Plante mici, naturale

Plantele mici, precum cactușii și suculentele, au nevoie de lumină moderată și trebuie udate o dată la 3 zile. Cu toate că nu necesită o atenție deosebită, acestea se pot combina în așa fel încât să ofere biroului un aspect modern, minimalist și colorat. 

Plante mici langa birou

Suculente langa birou

Și ghivecele contează foarte mult în ceea ce privește designul final. În imaginea de mai sus, ghiveciul de lemn oferă un aspect clasic, cu toate că echipamentul utilizat în acest birou este modern.

Ghivece moderne, simple, albe, de exemplu, se aliniază cu tendințele moderne ale biroului.

Ghivece moderne

Ghivece albe cu suculente

Plantele artificiale

În cazul în care nu vă doriți să aveți o grijă în plus cu plantele naturale, însă doriți un plus de culoare în birou, plantele artificiale sunt o soluție viabilă. De dimensiuni mici sau mari cu o varietate de ghivece, plantele artificiale pot fi plasate în diverse locuri, totul ține de creativitate.

Planta artificiala pe birou

Floare artificiala pe birou

Suculentele aranjate ca in imaginea de mai jos, in ghivece geometrice sunt in mare voga si anul acesta.

Suculenta artificiala de birou

Suculenta artificiala pe birou

Copăcei pentru open-space

Copăceii de interior sunt de asemenea o variantă potrivita de decor și umplere a unei încăperi spațioase, precum recepțiile sau sălile de așteptare. Pomii fructiferi de interior sunt o alternativă inspirată a copăceilor care atrag privirile și în unele perioade au și fructe (citricele). Lămâiul, de exemplu, are nevoie doar de căldură și o fereastră de unde să vină lumina.

Copacel in open space

Copăcel în fata recepției

Așadar, aceste modalități de decorare a unui birou sunt uimitor de benefice, atât pentru sănătate, cât și pentru ochiul uman.

Dacă am reușit să vă inspirăm, așteptăm poze cu plantele din birourile voastre pe pagina noastră de Facebook!

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *