Copacii de apartament: cum alegi tipurile potrivite

Știm deja că plantele au capacitatea de a adaugă culoare, viață și stil unei camere, însă o plantă mare, un copac sau o gradină artificială dau într-adevăr senzația că încăperea este o parte din natură. Un singur arbust de apartament, mare, este modul îndrăzneț de a accesoriza o cameră, un open space sau chiar un birou. Copacii mari, impunători, se afla în tendințele designerilor de interior din motive evidente, precizate mai sus. Copacii pot reprezenta o investiție mai mare la început, însă nu este nevoie de mai mulți copaci într-un apartament. Un singur copac decorativ de interior vă va maximiza toate efectele dorite: fie că sunt legate de sănătate, fie cele de design și stil al casei.

Aceste plante grandioase au nevoie de zeci de ani să crească la 2-3 m. De aceea, este bine să fie cumpărate când ele sunt deja mari pentru a beneficia imediat de aspectul dorit. Când alegeți un copac de interior trebuie să luați în considerare nevoile acestuia legate de lumină și apă în funcție de tipul și dimensiunea lui.

Dracaena copacel de apartament decorativ

Dracaena copacel de apartament decorativ

 

Îndrăgitul măslin. Copacul de apartament ușor de întreținut

Dacă preferați să creșteți un arbust decorativ în interior și apoi să îl plantați în gradină, puteți opta de exemplu pentru un măslin natural în ghiveci. Măslinul este un arbore foarte tolerant în ceea ce privește aerul uscat precum și solul, însă au nevoie de multă lumină, fiind nativi mediteraneeni. Măslinilor nu le place vântul și rezista până la minus 10 grade Celsius.

Maslin arbust de interior-exterior

Măslin arbust de interior-exterior

Arbuști cu aspect exotic, perfecți pentru interior: Beaucarnea, Yucca, Ficus

Planta din imaginea de mai jos, denumită tradițional “picior de elefant“, poate trăi în interiorul unui apartament, într-un ghiveci de mărime puțin mai mare decât partea inferioară a trunchiului. Ea rămâne pe tot parcursul anului verde și nu necesită o atenție deosebită. Cu suficientă sursă de lumină și apă, acest copac duce o viață plăcută în interioarele apartamentelor, înfrumusețând cu aspectul său tropical.

Beaucarnea Recurvata copac de apartament

Beaucarnea Recurvata copac de apartament

Yucca de apartament este o specie de copăcel de apartament care înflorește vara. Acesta are o tulpină dreaptă, iar frunzele sale au o formă de sabie. Temperatura optimă pentru această plantă este între 10 și 30 de grade Celsius. În câțiva ani, această plantă poate lua forma unui palmier, adică se vă înălța și va oferi acest aspect.

Yucca Gloriosa ideal pentru decorari interioare

Yucca Gloriosa ideal pentru decorari interioare

Ficusul este de asemenea, considerat copăcel de apartament iar cele mai întâlnite specii sunt Ficus elastica, Ficus benjamina și Ficus lyrata. Udarea ficusului se realizează cu apă la temperatura camerei. Lumina este un factor important pentru această plantă pentru a avea un aspect plăcut.

De asemenea, o variantă pentru cei care nu doresc să aibă neapărat grijă de plante vii, sunt copacii artificiali. Aceștia au un aspect veridic și reprezintă un trend curent în gospodăriile oamenilor. Arbustul de mai jos, de exemplu: monstera, este unul dintre cei mai populari din ultimii ani, devenind o planta comună chiar și pentru alte tipuri de decorațiuni precum print-uri, tablouri sau huse de telefoane mobile.

Monstera pe stalp

Monstera pe stalp

Un tip particular de arbuști decorativi deosebiți sunt cei cu formă, adică cei care au coroanele tunse într-un anume mod sau al căror trunchi crește, de exemplu, împletit. Aceștia sunt ”Dafin nobilis”, ”Pachira aquatica” sau ”Buxus cisimir”.

Copaci cu forme speciale

Arbusti decorativi cu forme speciale

Arbusti decorativi cu forme speciale

Bineînțeles, fiecare plantă este frumoasă în felul sau și are particularitățile sale. Important este să găsiți locul cel mai potrivit pentru un astfel de copăcel și să consultați toate variantele favorabile. În cele din urmă, daca nu sunteți sigur de ceea ce vi s-ar potrivi în funcție de spațiul de care dispuneți sau nevoile plantelor, puteți întotdeauna să beneficiați de o părere profesională în acest sens.

Voi aveți copăcei în apartament sau în birou? Ce fel de copăcei sunt și pe care v-ați dori să îi aveți în viitorul apropiat? Așteptam răspunsurile voastre în comentarii!

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *