Decoraţiuni potrivite pentru o toamnă ruginie

Aranjament fructat pentru usa

Luna octombrie este una care te îndeamnă la reevaluări de natură estetică. S-a instalat toamna ruginie, bogată în fructe. Pentru că treptat punctele focale din grădină se estompează, te gândești din ce în ce mai mult cum ai putea să decorezi interioarele, intrările în casă, terasele, aleile şi alte locuri prin care circuli în cursul zilei.

Recoltarea materialelor

Dacă ai locuinţa aproape de pădure sau parc, e chiar o pierdere să nu exploatezi ocaziile care apar. La ce mă refer? La lucrurile mici şi simpatice care se folosesc cu succes în tot felul de decoraţiuni de tip coroniţă, decor pentru masă, ghirlande, etc. Ce poţi culege din parc sau din pădure? O mulțime de conuri, crenguţe contorsionate, ciorchini cu fructe mărunte şi frumos colorate.

fructe-de-padure-28-cm-berry-31461-1

Sunt tot felul de arbuşti care produc fructe frumos colorate şi de mare ajutor în aranjamente: Pyracantha (fructe mici albe, galbene, portocalii, roșii), Callicarpa (fructe mici de culoare violet, Symphoricarpos (fructe albe şi roz), măceşe roşcovane, etc. Poţi să mai culegi frunze deosebite, flori nemuritoare din grădină, plante şi flori care se pot conserva prin uscare (levănţică). Nu neglija tărtăcuţele decorative, pentru că nu se poate să faci aranjamente de toamna fără ele! Poţi folosi şi dovleci mai mici şi mai arătoşi, fructe de toamnă (mere, pere, portocale – întregi sau sub formă de rondele uscate).

pere-si-mere-felii-d3-5-cm-87520-1

Sfat: dacă nu ai cum să recoltezi materialele menţionate, înseamnă că va trebui să cumperi ceea ce-ţi trebuie. Îţi recomandăm să le achiziţionezi treptat, aşa încât să nu se acumuleze brusc o sumă mare de bani de dat pe decoraţiuni. Da, poţi începe achiziţiile pentru Crăciun de pe acum.

 

fructe-de-padure-berry-31450-1

Mici achiziții necesare

Într-un astfel de demers, singura limită este fantezia sau, în anumite situaţii, bugetul. Însă, dacă eşti o persoană atentă şi prevăzătoare vei colecta totul la timp. Ba chiar unele materiale le vei păstra de la un an la altul. Trebuie să mai ţii cont de faptul că vei avea nevoie şi de suporturi rotunde pentru coroniţe, lipici, panglici, sârmă moale, sclipici, vopseluri naturale, etc. Desigur, în funcție de planurile tale de decor!

Coronita pas cu pas

Aşadar… 

Cum se face o coroniţă precum cea din imaginea de mai sus?

  1. Adună toate materialele necesare: flori, fructe şi crenguţe colorate – toate artificiale; suportul solid pe care urmează să construieşti coroniţa, lipici, sârmă, panglici fine.
  2. Fă-ţi o schiţă pe hârtie cu felul în care vrei să arate coroniţa ta şi vei vedea cum se adaptează modelul la materialele disponibile. Sau invers! E posibil să fie nevoie să mai schimbi câteva lucruri mărunte, dar coroniţa va ieşi minunat.
  3. Nu porni de la ideea că va ieşi totul perfect – aşa vei fi frustrată de orice frunză care nu stă aşa cum ţi-ai dorit tu. E nevoie de îndemânare, chiar şi când e vorba de obiecte decorative simple.
  4. Nu te grăbi, fixează elementele de bază ale coroniţei lăsând mici spaţii între ele, pentru că vei avea de aplicat apoi crengutele cu fructe mici şi rondelele de fructe mari.
  5. Nu pune prea multe flori – păstrează echilibrul între flori, frunze şi fructe. Dacă foloseşti prea multe, n-o să-ţi placă rezultatul.
  6. Prinde bine totul cu sârmă sau lipici (nu toate elementele se vor lipi la fel de bine) aşa încât să nu se vadă pe faţa coroniţei. Leagă o panglică frumoasă în partea de sus şi caută-i coroniței un loc potrivit de expunere.

 

Coronita cu imortele

Acum că ai terminat, sunt sigură că îi găseşti tot felul de defecte! Dar nu-ţi face probleme. Ăsta a fost doar un exerciţiu, aşa încât la coroniţele pentru Crăciun să ai deja ceva experienţă acumulată. Dar, despre decoraţiunile pentru Crăciun vom vorbi cu altă ocazie.

Rămâi pe recepţie!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *