4 pași simpli pentru un aranjament superb de Crăciun

Aranjament cu Poinsettia si crengute in vas transparent

Crăciunul se apropie cu paşi repezi. Brăduţul a fost deja împodobit, bunătăţile răspândesc o aromă deosebită, oaspeţii şi-au anunţat deja prezenţa…Totuşi, ar mai fi ceva de făcut. Ceva frumos, elegant şi rapid, nu-i aşa? Şi din lucruri pe care le ai deja prin casă… Evident, ne referim la ceva de admirat şi care să dea casei tale un aspect de sărbătoare: aranjamente cu Poinsettia sau Crăciuniţe.

1 Materialele necesare pentru aranjament

Materialele de care ai nevoie:

  • O Crăciuniţă înflorită, sănătoasă şi frumos ramificată
  • Un bol sau un vas transparent înalt
  • Lipici şi fulgi de nea din hârtie, carton, etc.
  • Muşchi de pădure şi perlit
  • Crenguţe decorative din grădină (nu e obligatoriu să fie albe)

2 Etapele de lucru la aranjament

Cum lucrezi la aranjament

Înainte de toate trebuie să te ocupi de plantă: să o uzi, să îndepărtezi eventualele frunze imperfecte şi să o scurgi aşa încât să nu îţi murdărească mai târziu vasul. Bolul sau vasul transparent e bine să fie înalt şi suficient de spaţios aşa încât să ai loc pentru decoruri. Crenguțele culese din grădină e bine să fie mai înalte decât planta aşa încât aranjamentul să capete înălţime şi profunzime.

Muşchiul de pădure şi perlitul au atât funcţie estetică dar şi una practică, pentru că ajută la conservarea umidităţii de la baza rădăcinilor plantei. Nu va fi nevoie să deranjezi nimic aşa încât să poţi uda planta. Foloseşte lipici de calitate, altfel se va întinde pe pereţii vasului şi va strica efectul decorativ. Poţi face chiar tu fulgii de nea aşa cum îţi place sau îi poţi cumpăra gata făcuţi dintr-un magazin de specialitate.

3 Etapa decorativa

Pas cu pas

  1. Pune planta în mijlocul vasului.
  2. De o parte şi de alta a coletului de rădăcini pune muşchi de pădure (fărâmițat, ca să aibă loc) şi deasupra presară granulele de perlit (ca şi cum ar fi nins).
  3. Înfige crenguțele în muşchi, dar cât mai pe marginea interioară a vasului aşa încât planta să nu fie deranjată.
  4. Aplică steluţele / fulgii de “nea” pe pereţii vasului şi pe crenguţe, până aproape de vârful lor. Nu e nevoie să pui mulţi, doar cât să obţii efectul de ninsoare.

Și gata!

4 Rezultatul final

Poţi să nu te opreşti aici, ci să aplici aceeaşi schemă mai multor aranjamente. Poţi să foloseşti mai multe plante, de acelaşi soi sau diferite, vase diverse, crenguţe contorsionate, altfel de decoraţiuni aplicate sau chiar globulețe. Este genul de idee de aranjament care îţi permite să “brodezi” pe tema dată. Adică fix ce-ţi mai trebuie pentru a avea o casă cu aspect de sărbătoare.

Sperăm că ţi-am fost de ajutor.

Crăciun fericit prieten drag!

PS. Nu uita că plantele naturale au nevoie de lumină, trebuie ferite de căldura uscată şi de ceara de la lumânări, dacă fac parte dintr-un astfel de aranjament.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *