Plante cu flori frumoase si parfumate pentru gradina mea

Primava este aproape iar gradina se trezeste la viata si asteapta sa o ingrijim, sa o curatam si sa o imbracam de sarbatoare, cu flori si plante cat mai bogate, frumoase si parfumate.
Din colectia de plante de gradina RobertoRossi.ro, am ales sa va prezentam cateva plante cu flori spectaculoase, usor de plantat si de ingrijit, ce va pot face gradina de invidiat.
flori-gradina-aquilegia-mckana

Aquilegia McKana Hybrids, cunoscuta sub numele popular de Caldarusa, este o planta perena iubitoare de soare, cu flori delicate de diferite culori. Planta se dezvolta bine in locuri insorite sau de semi-umbra, in solurile argilo-nisipoase, bogate in humus, reavene si usoare insa nu-i place excesul de apa.

Caldarusa infloreste la inceputul verii si este potrivita pentru amenajarea unei gradini deosebite sau langa terase si borduri.
plante-gradina-barba-albastraCaryopteris clandonensis Kew, sau mai simplu Barba albastra, este de asemenea o planta perena de gradina bogata in frunze si flori albastre foarte frumoase, ce poate decora o terasa sau o gradina. Barba albastra are aspectul unui arbust ce se dezvolta bine la soare si ajunge pana la 1 metru inaltime si 1 metru in diametru, bogat in flori parfumate intreaga vara, din iunie pana in septembrie. Planta este rezsitenta la soare, desi se dezvolta mai bine in locuri semi-umbrite si ferite de vant puternic.

crin-african-floarea-dragosteiAgapanthus africanus, Crin african sau Floarea dragostei – o planta de gradina originara din Sudul Africii, apreciata pentru frumusetea si parfumul imbietor al florilor dar si frunzele decorative. Rezistent si aspectuos, Crinul african infloreste incepand din luna iunie pana in septembrie-octombrie. Este o planta iubitoare de lumina ce se dezvolta la fel de bine in gradina dar si in ghivece sau vase decorative, daca solul este bine drenat, si nisipos, udat cu regularitate mai ales in perioada de crestere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *