Flori și plante artificiale pentru încântarea ta!

Flori artificiale spectaculoase

Fabricarea florilor artificiale este o artă veche de câteva sute de ani.  În anumite ţări, precum Germania, există o îndelungată tradiţie de fabricare a florilor artificiale şi din această preocupare a rezultat chiar şi un muzeu specializat. În perioada de apogeu al acestei arte existau chiar şi 200 de ateliere de producţie într-un singur orăşel german. Adio prejudecata care spune că florile artificiale sunt de provenienţă chinezească, nu-i aşa?

Acum mai bine de 100 de ani, florile artificiale se foloseau pentru decorarea pălăriilor doamnelor din înalta societate şi pentru alte decoraţiuni vestimentare. Acum creatorii de flori artificiale se ocupă de realizarea unor modele cât mai fidele realităţii, aşa încât să poată fi folosite în orice spaţiu şi cu orice ocazie. Despre ele vom vorbi puţin în rândurile ce urmează.

Vaza cu trandafiri

Flori pentru buchete

Deşi pare simplu să creezi o floare artificială, nu e deloc aşa. Trebuie să stăpâneşti concepția de modele, manevrarea unor matriţe, sincronizarea coloristică și asamblarea elementelor componente cu mare fineţe! După ce e gata un exemplar reuşit, decoratorul trece la următorul! După ce practică această meserie câţiva ani, ajunge să execute cu rapiditate şi rafinament toate elementele componente ale unei flori. Şi apoi poate să treacă la aranjamente mai complexe din flori, frunziş şi alte elemente decorative.

Aranjament tomnatic

Aranjamente şi coroniţe

Deşi se folosesc aceleaşi elemente că şi în cazul exemplarelor individuale, aranjamentele şi coroniţele necesită mai multă muncă. Concepţia şi execuţia lor este mai laborioasă. Trebuie să ştii mai bine ce faci aşa încât să nu ajungi ca o greşeală mică făcută la final să strice munca depusă o zi întreagă. Aşa se explică costul destul de ridicat al unui aranjament – e vorba de multă migală, talent şi pricepere.

coronita-cu-flori-de-margareta-si-rudbeckia-d15x30-cm-79427-1

Fructe, fluturi şi elemente decorative diverse

Ai văzut că anumite aranjamente conţin şi alte elemente în afară de flori? Desigur! Aranjamentele de toamnă conţin multe fructe şi legume, cele făcute pentru primăvară sau aniversare conţin fluturi, frunziş, muşchi şi ghirlande. O frumuseţe! Şi ele se concep la fel ca şi florile. Un artist creează un model, care este transpus într-o matriţa. Apoi urmează decupajul şi asamblarea. Finisarea şi grija cu care este definitivată fiecare etapă de lucru se va vedea în calitatea finală a produsului.

 

kumquat-ho-93528-1

Aranjamente voluminoase pentru spaţii largi

Ele se folosesc în hoteluri, săli de conferințe sau şedinţe, sedii de firme, holuri şi recepţii şi merită toată atenţia. Ele nu se folosesc doar pentru că sunt frumoase şi nu solicită îngrijiri aşa cum s-ar întâmpla cu florile naturale. Ele sunt concepute special pentru astfel de utilizări, în anumite stiluri şi după anumite dimensiuni, exact aşa cum se întâmplă şi cu aranjamentele obţinute din flori naturale.

bougainville-alex-180-cm-30949-1

 

Plante artificiale la ghivece, bonsai şi topiarii

Ai crezut că totul se opreşte la flori delicate pentru vaze şi aranjamente? Da’ de unde! Se realizează plante diverse la ghivece, care arată exact ca surorile lor naturale. Mai mult, se concep cu succes bonsai artistici, realişti şi topiarii aşa cum se întâlneau în grădinile clasice europene sau în cele asiatice. Dacă eşti pasionat de frumos dar ai puţin timp ca să investeşti în nişte plante naturale, poţi găsi plante artificiale deosebite.

pin-japonez-40-cm-27944-1

Evident că nu poţi rezuma o întreagă artă la câteva rânduri. Ar mai fi încă multe de spus despre decoraţiunile pentru nunţi, despre cum se îmbină creaţia florilor artificiale cu moda şi cum dintr-o artă veche de sute de ani ajungi la rezultate foarte moderne. Dar despre ele poate vom vorbi cu alte ocazii.

Rămâi pe recepţie, nu-i aşa?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *