Aranjamente florale pentru ocazii speciale

Fie că este vorba despre nuntă, botez, majorat sau petrecerea aniversară a unei persoane dragi, dăruirea aranjamentelor florale sunt o veche tradiție în cultura românească. Astăzi vom vorbi despre aranjamente și buchete florale naturale clasice, de sezon și buchete de flori combinate, potrivite pentru cele mai importante ocazii din viața unui om.

Buchet deosebit

Buchet deosebit

Aranjamentele florale clasice – trandafirii

Cele mai achiziționate buchete și aranjamente florale sunt, de departe, cele care conțin trandafiri. Există un sentiment colectiv în privința trandafirilor, și anume faptul că nu poți da greși. Însă dacă stăm să reflectăm la această idee, ajungem la concluzia că nu poți da greș cu nici o floare, pentru că ele natural impresionează prin frumusețea și mireasma lor. Totodată, trebuie să le oferim credit clasicilor trandafiri, care au o istorie de aproximativ 40 de milioane de ani și este relevantă în ceea ce privește simbolistica lor. Trandafirii erau considerați în era pre-creștină niște martori ai actelor de iubire, a legămintelor și a oficializărilor, ei contribuind la cadrul elegant.

Trandafiri si frezii

Trandafiri si frezii

Trandafirii pot fi dăruiți la aniversări ale celor mai importante și dragi persoane din viața noastră, la nunți și botezuri dar și la absolviri sau într-o zi obișnuită, de ce nu, persoanei iubite.

Aranjamentele de flori de sezon

Indiferent de ocazie, florile de sezon sunt mereu o alegere bună, pentru că așa cum le spune și numele, sunt temporare și de aceea, ele sunt speciale. De exemplu, primăvara, zambilele, freziile, crinii și lalelele se află în topul preferințelor femeilor. Mai târziu, prin luna mai, bujorii sunt de departe preferații lor, însă pentru o aniversare ce are loc primăvara, un buchet colorat de lalele va impresiona cu siguranță. Controversate de-a lungul istoriei, cultivate în Turcia la început și remarcate în numeroase festivaluri olandeze, lalelele rămân în trend primăvară de primăvară.

Buchete de lalele

Buchete de lalele

Buchetele de lalele încântă în special sexul frumos prin gingășia și culoarea lor. Așadar, primăvara și nu numai, orice femeie se va bucura de un astfel de buchet de sezon încântător.

Aranjamente unice de flori combinate

Cele mai unice aranjamente florale pentru ocaziile speciale din viața noastră sunt cele cu diverse flori, pentru că fiecare dintre acestea spune o poveste, are o mireasmă proprie, iar împreună alcătuiesc un dar unic și spectaculos.

Florile de mai jos, de exemplu, sunt în perfectă armonie împreună din punct de vedere estetic, pentru că nuanțele acestora se completează și se potrivesc. Un buchet ca acesta poate fi dăruit cu ocazia absolvirii, a unei aniversări, a unui botez sau un alt eveniment cu notă veselă și unde oamenii sunt bucuroși.

Buchet de flori combinate

Buchet de flori combinate

Iată și câteva sfaturi în vederea îngrijirii buchetelor și aranjamentelor tăiate:

  • așezați florile în apă rece.
  • dacă nu utilizați conservant floral, apa trebuie schimbată zilnic.
  • este bine să păstrați felul în care buchetul este legat, în așa fel florile vor rămâne în poziția în care au fost aranjate.
  • tăiați frunzele care sunt la nivelul apei sau care sunt in interiorul vazei în care urmează să fie pus.
  • este bine ca buchetul să fie pus într-un loc umbrit, pe cât posibil răcoros pentru ca acesta să reziste un timp mai îndelungat.
  • în fiecare zi trebuie verificat dacă este suficientă apă și se completează în cazul în care nu mai este suficientă.
  • dacă observați că sunt flori care se ofilesc, acestea trebuie scoase din vază pentru că ele accelerează ofilirea celorlalte flori.
  • puteți prelungi viața florilor dacă tăiați din tulpinile lor, oblic, o bucată relativ mică.

În cazul în care doriți buchete care să vă ofere același aspect plăcut, însă veșnic, fără nici o îngrijire specială, puteți alcătui una din flori artificiale premium.

Sperăm că v-a plăcut acest articol și așteptăm în secțiunea de comentarii sugestiile și curiozitățile voastre pentru articole viitoare!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *