Idei de aranjamente florale de Paști: casa și grădina pe timp de sărbătoare

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile Pascale, momentul în care ne adunăm cu mic, cu mare, în familii, să sărbătorim Învierea Domnului și să ne bucurăm de cele mai frumoase momente petrecute acasă. Fiecare sărbătoare este unică și rămâne în amintirea noastră mereu, așadar gospodinele și gospodarii își dau tot interesul ca totul să fie perfect. Musafirii, de asemenea, se pregătesc atent pentru aceste ocazii speciale cu mici surprize, respectând tradițiile regiunii în care se află. Dacă însă ești gazda mesei de Paște anul acesta, te invităm să te inspiri din colecția noastră de idei pentru decorul mesei, al casei și al grădinii tale.

Flori artificiale cu motiv Pascal

Flori artificiale cu motiv Pascal

Impresionează-ți familia și prietenii cu un tablou viu

Tablourile florale sunt în perfect aliniament anul acesta cu primăvara, acestea aducând o parte din natură în casele noastre. Pe pereți, create în jurul bibliotecilor, deasupra birourilor sau în jurul tocului de la ușa de intrare, aceste aranjamente pot fi introduse în forme și spații noi, după preferințele fiecăruia. Fără niciun dubiu, ele vor arăta spectaculos, unic și primăvăratic, un aspect cu adevărat proaspăt și de sărbătoare.

Panou floral artificial

Panou floral artificial

Aranjamente naturale

Tradiționalele flori naturale în mijlocul mesei de Paști sunt întotdeauna o idee minunată. Dacă acestea sunt de sezon, respectiv de primăvară, cum ar fi narcise, lalele, zambile sau brândușe, este și mai bine, pentru că aceste flori sunt colorate, prevestesc un nou început și îți oferă întotdeauna o energie pozitivă. De asemenea, chiar dacă nu sunt amplasate pe masă, aranjamentele naturale pot aduce o bunăstare în spațiul în care sunt așezate, deseori acestea au sau fac flori colorate, vin cu ghiveci sau vas cu design modern sau clasic și se potrivesc de minune în living.

Flori de primăvară

Flori de primăvară

Alte decorații tematice

De asemenea, alte aranjamente florale cum ar fi coșulețe cu flori, ouă colorate sau încondeiate, iepurași și culori vii se păstrează în trend și anul acesta. Se pot adăuga crenguțe de pomi înfloriți, iarbă înaltă, diverse bețe și alte elemente decorative. Multe idei pot fi găsite pe internet, cu imagini și instrucțiuni iar dacă doriți ca noi să scriem despre anumite creații ce au legătură cu tema blogului nostru, vă așteptăm sugestiile în rubrica de comentarii.

Aranjament masa de Pasti

Aranjament masa de Pasti

Grădina de Paști

În ceea ce privește grădina, aceasta poate fi amenajată cu florile de primăvară despre care am povestit de curând în acest articol. Pe lângă aceste flori, pot fi adăugate simpaticele decorațiuni de primăvară cum ar fi insecte, animale mici realizate manual sau diverse alte obiecte colorate în temă cu primăvara. Dacă pe perioada Paștelui doriți să vă adăugați în grădină ceva mai specific acestei sărbători, puteți întotdeauna găsi mici decorațiuni de genul coșulețelor cu ouă, iepurași și mori de vânt, care sunt chiar sugestive.

Iepurasi de gradina

Iepurasi de gradina

Pregătirile de Paști sunt diverse și unice pentru fiecare dintre noi, însă trebuie să ținem minte câteva lucruri simple:

  • masa poate fi amenajată foarte simplu și minimalist, nu trebuie să aibă multe elemente decorative care să adauge un aspect încărcat al acesteia;
  • colorarea ouălor poate fi făcută joia sau vinerea mare, în funcție de tradiții, astfel nu trebuie să vă aglomerați ziua de Paști;
  • atunci când culorile feței de masă sunt în ton cu sezonul cald, adică nuanțe de galben, roz, verde pastelat, acestea scot în evidență florile și alte elemente de pe masă;
  • trebuie să ne bucurăm de sărbătoare, de familie și de prieteni, fără a ne epuiza cu multă muncă în ultima clipă.

Sperăm că aceste sfaturi și idei vă vor fi utile în prag de sărbători și vă dorim sărbători fericite cu dorințe înflorite!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *