Aranjamente florale surprinzătoare pentru nunți, botezuri și reuniuni

Aranjament exotic festiv

Vara este prin excelență sezonul nunților, pentru că vremea bună permite desfășurarea ceremoniilor și petrecerilor în aer liber. Ce poate fi mai romantic decât asta? Pe lângă multele pregătiri necesare, aranjamentele florale ocupă un loc important. Mireasa are nevoie de un buchet deosebit, domnișoarele de onoare de asemenea, mesele trebuie decorate, intrarea în biserică și câte alte locuri… Așadar, cu niciun chip nu pot fi neglijate! Bineînțeles că a face un aranjament floral reușit este artă cu adevarăt. Se ține cont de florile preferate ale miresei și ale altor persoane, de sezonul în care are loc nunta, de spațiile care trebuie decorate, de modul de execuție așa încât aranjamentele și florile să se păstreze frumoase vreme cât mai îndelungată.

Aranjament cu plante la ghivece

Mușchii și lichenii – de mare ajutor pentru floriști

Floriștii specializați au ajuns treptat la concluzia că mușchii și lichenii de pădure le sunt de mare ajutor. Ei se fixează la baza florilor și păstrează umiditatea de care acestea au nevoie pentru mai multă vreme. Desigur, luăm în calcul și aspectul deosebit pe care aceștia îl dau aranjamentelor florale. Ne gândim la flori și aranjamente florale atunci când au loc evenimente majore în familie (botezuri, nunți, aniversări, etc.), dar nu numai. Poate fi vorba doar de o reuniune periodică, de o masă în grădină sau pur și simplu de dorința de frumos.

Aranjament de vara pentru masa din gradina

Ce îți trebuie ca să faci un aranjament floral?

În afară de fantezie și pricepere? Ai nevoie de câteva materiale, firește. Iată care sunt acestea:

  • Baza aranjamentului: un coș metalic, de rachită sau nuiele, un bol ceramic sau de sticlă, un ghiveci sau o jardinieră decorativă, o tăviță elegantă, o creangă de copac contorsionată, coajă de copac decorativă, etc. Orice lucru pe care îl poți folosi ca punct de plecare pentru ideea ta de aranjament.
  • Elementele adiacente: mușchi și licheni, uneori e nevoie și de o cantitate mică de substrat pentru flori sau scoarță mărunțită de copac, pietricele decorative, folii, substanțe de întreținere, fluturi de pânză sau plastic, panglici, bureți, clipsuri, bețișoare, etc. Aici sunt incluse elementele care te ajută pe tine să îți rafinezi ideea.
  • Florile și plantele: poți să faci aranjamente cu flori tăiate sau cu flori și plante la ghivece. Indiferent pentru ce ai opta, ai nevoie de două categorii de flori și plante: vedete și companioane. Numai așa vei obține o imagine completă. Dacă faci un aranjament cu flori tăiate, vei avea nevoie de frunziș pentru completare: frunze exotice de palmier, ferigi, etc. Păstrând ideea, dar cu mai puțină bătaie de cap în privința îngrijirilor, poți folosi atât plante artificiale cât și flori artificiale de foarte bună calitate.

Sfaturi practice

1. Te-ai gândit vreodată ce aranjament grozav poți obține pentru masa din grădină ta? Poți alege masa în așa fel încât să lași anumite spații în care să așezi mușchiul de pădure și florile vedete ale aranjamentului tău.

Decor cu muschi de padure pentru masa din gradina

2. Dacă ai cules din grădină vreo creangă uscată contorsionată, nu te grăbi să o arunci. Poate fi folosită ca bază pentru un aranjament exotic cu orhidee. Nu-ți vine să crezi? Orhideele epifite (ex. Phalaenopsis), adică cele care cresc pe trunchiurile copacilor în zonele lor de origine, pot fi fixate delicat pe această creangă, cu ajutorul mușchilor și lichenilor precum și a unor panglici, sârmulițe sau clipsuri. Cu puțină fantezie, poți face cel mai frumos aranjament din viața ta. Ba chiar poți folosi și orhidee artificiale.

Aranjament cu Orhidee si crengi contorsionate

3. Florile la ghivece pe care le folosești în aranjamente trebuie ținute la lumină și udate când pământul sau mușchiul nu mai este umed. Dacă lipsa luminii este de durată, atunci aspectul și sănătatea lor se deteriorează. Dacă vrei să nu mai fie nevoie să te gândești și la acest aspect, atunci îți recomandăm să folosești plante articiale. Acestea arată identic cu cele naturale și vei avea mai mult timp pentru tine.

Ne-am bucura să aflăm că ai încercat și tu să pui în practică măcar câteva din ideile din această pagină. Nu uita să ne trimiți poze cu aranjamentele finalizate și să ne spui care au fost etapele de lucru pe care le-ai respectat. S-ar putea să descoperi o nouă pasiune, care este și foarte lucrativă!


2 thoughts on “Aranjamente florale surprinzătoare pentru nunți, botezuri și reuniuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *