Arbusti ornamentali de interior: Schefflera si Pachira

Schefflera (sau Seflera), cunoscut si ca “arborele umbrela”, este un arbust de ghiveci spectaculos datorita frunzelor sale formate din 5–12 foliole alungite, verzi sau patate cu nuante de alb sau crem si dispuse astfel incat creeaza forma unei umbrele.

Arbustii ornamentali de interior Schefflera prefera temperaturile moderate de pana la 20 de grade Celsius pe timpul verii si de 16 – 18 grade Celsius, iarna. Va recomandam sa plasati ghiveciul in spatii luminoase si ferite de curenti de aer, si aveti grija sa nu se afle in lumina directa a soarelui. Pomisorul ornamental de Schefflera trebuie udat din abundenta in timpul verii, iar pe Frunze se pulverizeaza apa la temperatura interiorului de 2 ori pe saptamana.

Pachira este un arbust ornamental de interior din familia plantelor vesnic verzi, spectaculos datorita tulpinilor impletite si a coroanei bogate de frunze palmate, de un verde deschis si stralucitor, care pot ajunge pana la 30 cm lungime. Cunoscut si sub denumirea populara de “arbore norocos” pentru ca aduce bunastare si prosperitate, Pachira isi are originile in America de Sud, se dezvolta bine intr-un sol bine drenat si este iubitor de lumina si apa.


Florile arborelui norocos sunt deosebit de frumoase, albe si delicate, iar fructele de culoare inchisa si forma ovoida, pot avea 10-30 cm lungime si 5-6 cm diametru. Usor de ingrijit si rezistent, arborele ornamental Pachira este apreciat pentru frumusetea sa exotica si isi gaseste intotdeauna un loc potrivit intr-un birou sau intr-un apartament, in centre de infrumusetare si relaxare sau hoteluri si pensiuni.

Daca este ingrijit corect, udat din abundenta in timpul verii (mai rar iarna), ferit de curenti de aer si de temperature scazute, ne putem bucura de frumusetea si vitalitatea lui vreme indelungata. Pachira se inmulteste prin seminte si prin butasi; atunci cand are noi lastari pe tulpina, indepartati-i cu grija si transplantati-i in pamant.


Vizitati galeria de plante decorative, arbusti ornamentali naturali si ghivece la promotie RobertoRossi.ro! Benefeciati de reduceri de pret consistente pentru decoratiuni interioare moderne, aranjamente si buchete de flori si plante artificiale deosebite.


One thought on “Arbusti ornamentali de interior: Schefflera si Pachira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *