Bambusul: Idei decorative pentru casă și grădină

Bambusul este un grup de plante exotice ce face parte din familia Poaceae, este cunoscut și sub denumirea de „arbore de fier” și există peste 1000 de specii de bambuși. Aceștia sunt drepți, cilindrici și se utilizează în construirea schelelor sau a mobilei, gardurilor, în noile tehnici de masaj, în crearea anumitor instrumente muzicale, elemente artistice, rafinate și exotice.

În cultura asiatică, arborele de fier este asociat cu longevitatea și bunăstarea, de aceea în jurul multor temple sunt plantați bambuși, pentru că se consideră că aceștia apără de duhurile rele.

În natură, frunzele de bambus sunt consumate de către urșii panda zilnic, aceștia mănâncă kilograme de bambuși pentru a fi hrăniți suficient.

Urs panda mancand bambus

Urs panda mancand bambus

Și în principiile feng shui se consideră că bambusul este planta care aduce energie pozitivă și înțelepciune oriunde acesta este prezent. Așadar, amenajarea cu ajutorul bambusului este un must-have pentru a aduce prosperitate și energii bune în viața noastră. Este în trend, durabil eco-friendly și arată foarte bine. În plus, este foarte ieftin!

Bambusul completează atât mobila și elementele decorative din interior, cât și terasele prin faptul că adaugă un aspect natural și minimalist unui spațiu.

Lustre din bambus

Lustre din bambus

Fii creativ cu bețele de bambus!

Utilizând câteva bețe de bambus, puteți crea elemente decorative unice, care vor fi curând apreciate de cei dragi. De la lustre și până la rame pentru oglinzi, tacâmuri sau lambriu decorativ, aceste bețe pot fi parte dintr-un proiect creativ și relaxant, finalizându-se cu un concept unic, natural și chiar folositor pentru casă sau grădină. Alte idei ar fi decor pentru săli de așteptare, cu bețe aranjate în ghivece imense. De asemenea aceste bețe s-au folosit și ca robineți, ele fiind foarte rezistente.

Mobilier de gradina cu bambus

Mobilier de gradina cu bambus

Coloane și stâlpi din bambus

Bețele de bambus groase pot fi folosite ca stâlpi decorativi sau coloane. O întrebuințare des întâlnită pentru aceștia sunt ca și separatoare de cameră, vopsiți sau în stare naturală. Din aceste bețe se construiesc case, leagăne sau băncuțe. Sunt deopotrivă rezistente în timp și sustenabile. Atunci când vine vorba de utilizarea trunchiurilor de bambus, doar creativitatea ta este limita. De-a lungul timpului s-au creat inclusiv ghivece din aceste bețe gigantice dar și suporturi de lumânări.

Separator din bambus

Separator din bambus

Bambus în ghiveci

Puteți de asemenea să beneficiați de toate proprietățile energetice și naturale ale bambusului în stare naturală, în ghivece, sau puteți opta pentru bambuși artificiali strict pentru decor. Și la acest capitol, aveți o gamă largă de specii și dimensiuni de bambuși de unde vă puteți alege ceea ce vi se potrivește mai bine: de la Bambus Siamensis cu dimensiunea de 500 cm și până la Bambus Arundinaria cu dimensiuni mai mici.

Tulpini de bambus

Tulpini de bambus

Bambus norocos sau lucky bamboo, pentru noroc in casă

Lucky bamboo-ul este des întâlnit în casele europenilor, fiind o plantă ușor de întreținut. Aceștia, de fapt nu sunt bambuși, dar arată ca atare. Ei fac parte din specia de plante Dracaena și sunt utilizați în special în feng-shui. Se spune că bambușii norocoși aduc noroc atunci când sunt cadonați, potrivit legendei chinezești. Aceștia se pot achiziționa fir cu fir sau în aranjamente complete și au nevoie doar de schimbarea apei în mod regulat și trebuie să stea la lumină. Există și niște semnificații potrivit legilor feng-shui în legătură cu numărul de trepte din care este compus un astfel de aranjament, de exemplu trei trepte aduc sănătate, prosperitate și longevitate celui care îl primește.

Aranjament bambus norocos

Aranjament bambus norocos

Voi aveți bambuși în ghivece sau vaze? Ați observat în jurul vostru creații din bețele de bambus? Suntem curioși să aflăm unde și ce fel de construcții ați văzut?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *