Idei si sfaturi pentru decorarea livingului intr-un mod inedit

Cum îți poți decora spațiile interioare cu cele mai încântătoare tablouri verzi

Circulă milioane de fotografii cu fel și fel de idei de amenajare a livingului, de unde oricine se poate inspira în a face alegerile potrivite pentru gusturile sale. Însă, trebuie să recunoaștem că un mod unic și natural de a decora livingul, făcându-l să devină luminos și plin de viață în adevăratul sens al cuvântului, este prin utilizarea vietăților încântătoare, pe care noi le numim plante.

Gradina verticala in living

Gradina verticala in living

Trendul ne introduce într-o lume nouă, cea în care avem posibilitatea de a ne decora pereții interiori cu plante.

Acest trend este unul utilizat în special de către designeri, pentru că prezintă multe avantaje, printre care:

  • plantele pot contribui la reducerea zgomotului din încăperi;
  • pereții verzi pot asigura un nivel de sănătate ridicat datorită oxigenului pe care îl emană (plantele naturale);
  • pereții verzi artificiali sunt rezistenți în timp și adesea sunt confundați cu cei reali;
  • rămân mereu verzi și radiante;

Idei de decorare a livingului cu adevărat unice, ajutându-ne de plante:

1. Peretele realizat din mușchi conservați

Perete realizat din muschi si licheni conservati

Perete realizat din muschi si licheni conservati

Oricine poate avea un astfel de perete, deoarece nu necesită o îngrijire deosebită. Acest aranjament se numește „grădină verticală din mușchi conservat bombat”. Este un mușchi autentic și durabil, conservat datorită glicerinei și a coloranților naturali. Rezultatul constă într-un tablou minunat, care adaugă o pată de culoare în plus încăperii în care este amplasat. De asemenea, se pot utiliza licheni conservați pentru a obține un efect similar.

2. Decorarea Livingului cu panouri din flori artificiale

Florile nu se găsesc neapărat doar în vază sau în ghiveci, acestea sunt utilizate pentru anumite decoruri, fiind lipite sau cusute de bucăți de pânză, lemn sau alte materiale și aranjate într-un mod creativ și deosebit pentru iubitorii de culori. Aceste tablouri realizate din flori se pot plasa pe pereții liberi din livingul dumneavoastră, oferind acestuia un aspect călduros și primitor. Puteți aranja  în multe feluri o grădină verticală care să conțină atât flori cât și plante, totul stă în creativitatea și inspirația de care dispuneți.

Bonus Tip: Panourile din licheni conservați sunt perfecți pentru umiditatea din baie.

Perete vertical cu plante vii in baie

Perete vertical cu plante vii in baie

Gradina verticala in baie: Dacă tot vorbim despre pereți decorați cu plante naturale și artificiale, este inevitabil de menționat că acești pereți sunt potriviți pentru toate încăperile, fie ele birouri, sufragerii sau dormitoare, însă sunt perfecți pentru baie. Motivul este unul cât se poate de simplu, lichenii naturali absorb umiditatea din baie, ajutând micile plante să își păstreze culoarea vie.

3. Grădină verticală pe suprafețe din lemn

Bineînțeles, aceste mici grădini verticale se pot așeza pe diferite suprafețe, nu este obligatoriu să fie puse pe pereți. O idee cu adevărat unică ar fi realizarea unui panou cu ajutorul plantelor curgatoare artificiale, sau iedera artificiala.

De asemenea, aceste plante se pot combina, rezultând într-un peisaj spectaculos. Se pot realiza de exemplu din suculente combinate cu licheni, mușchi și iederă. Indiferent ce variantă veți alege, cu siguranță musafirii dumneavoastră vor rămâne plăcut surprinși.

4. Plante agățate

Plantele atârnate de tavan au fost întotdeauna un decor bine-venit în casele oamenilor. Priviți, de exemplu, imaginea de mai jos. Cât de frumos și luminos arată o astfel de amenajare a livingului cu plante verzi! Sfoara care ajută în susținerea florii atârnate, oferă, de asemenea, o înfățișare călduroasă acestei încăperi.

Suculente atarnate in interior

Suculente atarnate in interior

Concluzia este că indiferent ce tip de decor cu plante alegeți, acesta va arăta cu siguranță plin de viață, pentru că planta însăși înseamnă viață.

Dacă te-am inspirat, e timpul să începi redecorarea livingului tău! Vă dorim multă inspirație!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *