Cum să decorezi interiorul casei tale cu plante artificiale?

Nu trebuie să ai prea multe motive pentru a alege să achiziționezi plante artificiale. Simplul fapt că timpul petrecut acasă sau călătoritul frecvent nu îți permit să ții în viață plante naturale este suficient pentru a te baza pe decorul casei și al încăperilor interioare cu flori și plante artificiale. Trăim într-o eră în care lucrurile au devenit destul de evoluate, la fel și plantele artificial create, care arată atât de reale și naturale, încât este foarte dificil să îți dai seama de acest fapt.

Să vedem așadar ce tipuri de plante artificiale și flori se potrivesc în diverse locuri interioare:

Plante mici, suculente, cactuși artificiali

Plantele artificiale mici pot fi aranjate în ghivece colorate, minimaliste, geometrice sau de ciment pentru un aspect industrial, dar oricare variantă se potrivește de minune cu aceste mici creații artificiale. Cel mai probabil, atunci când le achiziționați, acestea sunt deja în ghivece, însă este bine de știut că ghivecele plantelor artificiale se poate schimba mai ușor decât la plantele naturale. Astfel, puteți adăuga ghiveciul în care planta artificială este „turnată” într-un ghiveci mai estetic. De asemenea, se poate decora ghiveciul original cu pietre, hidrogranule, scoarță de copac sau alte materiale care se potrivesc cu designul dorit.

În orice caz, aceste plante mici pot fi aranjate liniar, pe pervaz de exemplu, pe o scăriță sau o piesă de mobilier, ca în poza de mai jos. Ele arată natural și contribuie la un design minimalist, modern și plăcut.

Plante mici artificiale

Plante mici artificiale

Copăcei și pomi fructiferi artificiali

Copacii și pomii artificiali se pot găsi în diverse mărimi, de la doar câțiva centimetri până la 6-7 metri. Aceștia merg foarte bine plasați în locuri spațioase, mai ales dacă au dimensiuni mai mari, sau pot fi puși pe birouri, mese, pervaze sau scări. Aceștia au un aspect frumos și natural, singura lor cerință în materie de îngrijire este să fie șterse regulat frunzele acestora de praf, astfel vor radia întotdeauna.

Lămâi artificial

Lămâi artificial

Plante artificiale de dimensiuni mari

Plantele mai mari artificiale, merg bine pe parchet în living, pe hol sau în dormitor. Acestea se încadrează foarte bine într-un spațiu aerisit, simplu și ele oferă o stare de bine și o energie pozitivă. Dacă beneficiați de o încăpere dreptunghiulară de genul unui hol lung, plantele mari sau arbuștii artificiali merg de minune plasați de-o parte și de alta. Plantele artificiale se potrivesc de minune în astfel de spații neiluminate, deoarece nu necesită nici un fel de îngrijire în acest sens. Ele sunt obiecte strict de decor, ce oferă numeroase beneficii.

Planta artificiala de dimensiuni mari

Planta artificiala de dimensiuni mari

Designerii și peisagiștii sunt în mare căutare de plante artificiale de calitate superioară, datorită faptului că acestea sunt foarte ușor confundate cu plantele naturale, în cele mai multe cazuri greu de identificat diferența dintre acestea. De asemenea, pentru persoanele cu alergii la polen sau la diverse plante, varianta decorurilor cu plantele artificiale este sugerată de către medicii specialiști. Există plante artificiale special create pentru a fi plasate în exterior, pe verandă, și au calitatea de a-și păstra aspectul plăcut și natural zi de zi.

Aranjament cu plante artificiale pe măsuță de cafea

Aranjament cu plante artificiale pe măsuță de cafea

Decoruri artificiale

Există numeroase aranjamente florale și decorațiuni artificiale create de designeri florali sau oameni de specialitate. Acestea variază de la proiecte mici, cum ar fi crengile decorative ce se așază în vaze sau boluri transparente, până la unele mai mari, cum ar fi pereți sau diverse creații de bețe de bambus de exemplu. O mulțime de idei inspiraționale pot fi găsite pe blogul nostru în ceea ce privește acest subiect, însă dacă sunteți interesați de anumite aspecte de decor cu astfel de plante artificiale, sugestiile sunt bine-venite întotdeauna.

Crenguțe decorative

Crenguțe decorative

Acestea au fost câteva idei de decor cu plante artificiale pentru interiorul apartamentelor și caselor. Ție care decor îți place cel mai tare?

 


One thought on “Cum să decorezi interiorul casei tale cu plante artificiale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *