Spathiphyllum, numita si „Crinul Pacii” sau „Floarea Pacii”

planta-spathiphyllum-naturala-in-ghiveci-superline-conica-facet-cu-roti-70681-1Cunoscuta sub denumirea populara de „Crinul Pacii” sau „Floarea Pacii”, Spathiphyllum sau pur si simplu Spatifilum este o planta decorativa de ghiveci foarte des intalnita in interioarele noastre, acasa sau la birou, in centre comerciale, hoteluri sau restaurante, cafenele sau centre de relaxare si infrumusetare. Este apreciata atat pentru frunzele de un verde intens stralucitor si florile albe delicate si parfumate, dar si pentru ca este rezistenta si usor de ingrijit.

  • Mediu de dezvoltare si ingrijire

Spathiphyllum este o planta ce se adapteaza cu usurinta mediului in care se afla, se dezvolta repede si infloreste aproape pe toata durata anului, chiar si iarna daca se afla intr-un mediu umed si cald.  Frumoasa si delicata  Spathiphyllum se simte bine la o temperatura de 20 – 29 grade Celsius; rezista bine si la temperaturi mai scazute (5 – 10 grade Celsius) insa planta se dezvolta mai lent si nu este la fel de viguroasa. In ce priveste umiditatea aerului, nivelul ideal de umiditate este de 25 – 30%, insa se descurca bine si la un nivel al umiditatii de 10 – 15%.

Crinul Pacii iubeste lumina, dar prefera sa fie ferita de razele directe ale soarelui. Ca si Anthurium, planta de interior cu care se inrudeste, Spathiphyllum trebuie udata in mod regulat in timpul verii de 1-2 ori pe saptamana si mai rar in sezonul rece, de preferat cu apa de ploaie la temperatura camerei.  Nu este obligatoriu, insa puteti hrani planta in lunile de primavara cu ingrasaminte in concentratie de aproximativ 1/4 din cea recomandata. Atentie insa: fertilizarea in exces poate sa arda varfurile radacinii.

  • Boli si daunatori

spathiphyllum-gokyo-65-cm-905-3Spathiphyllum (Spatifilum) este o planta rezistenta la boli si daunatori, si in general radacina si tulpina se pot imbolnavi din cauza surplusului de apa. Este recomandata curatarea periodica a frunzelor cu un burete umed pentru a indeparta praful si pentru a preveni aparitia daunatorilor, care de cele mai multe ori se fixeaza pe spatele acestora, de-a lungul nervurilor.

  • Flori de apartament si de birou pentru aer curat

Crinul Pacii, sau Floarea Pacii cum mai este numita, este potrivita mai ales pentru incaperi in care avem nevoie sa fie bine aerisite, precum dormitorul sau incaperi in care se fumeaza ori in birouri si sali de reuniuni. Are capacitatea de a curata aerul si de a-l mentine proaspat.

In functie de mobilierul si decoratiunile interioare din incapere, alegeti un ghiveci Lechuza cu sistem de autoirigare asortat, un vas ornamental handmade din materiale naturale, ghivece metalice sau din ceramica din colectia RobertoRossi.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *